Resepi Ayam Bakar Feveret untuk iftar - lawak santai aje
LAWAK :

Resepi Ayam Bakar Feveret untuk iftar

Isnin, 22 Mei 2017

Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/)that will take place from May 19 to 30 June (where you can find special discounts up to 90%!). 
Hahaha.. Apa pulak kena mengena LAZADA dengan resepi AYAM BAKAR nih??????? hehehe.... Sabar.. sabar.. jangan kalut.. jap lagi aku SHARE RESEPINYA... tapi sebelum tu kenalah pi shopping kat LAZADA hik hik hik.. sebab resepi ayam bakar ni mesti gunakan alat nih baru le jadikkkkkkk.. 

ALAT YANG AKU MAKSUDKAN IALAH.....



FlavorWave Oven Turbo Halogen Convection Oven 12L  
klik kat gambar untuk view produk ini.....

resepi ayam bakar ni memang tak jadi kalau tak ada alat nih..

aku sambar oven nih kat LAZADA  minggu lepas.. 

sambar terus 2 biji oven tu.. hik.. hik.. hik.. satu untuk mak... satu untuk isteri..

dah beli tu kenalah cuba.. takkan simpan buat pusaka pulak.... MAKA.... inilah dia AYAM BAKAR FEVERET masak menggunakan..FlavorWave Oven Turbo Halogen Convection Oven 12L  


sewaktu proses pembakaran ayam... huhuhuhu.. maaflah gambar tak clear hehehehe.. saja kasi suspen rupa ayam bakar tu....

kelebihan memasak ayam bakar menggunakan oven ini ialah
1. ayam masak sekata
2. walaupun ayamnya besar ianya masak sampai ketulang
3. isi ayamnya tak kering.. berjus isinya

RESEPI AYAM BAKAR FEVERET

BAHAN-BAHANNYA 

AYAM SEEKOR (SEDERHANA BESAR)

BAHAN PERAPAN...
Bawang merah

Bawang putih
Serai
Halia
Garam dan Gula
Sedikit minyak
(semua bahan dikisar dan digaul bersama ayam-- perap dalam 1 hingga 3 jam)

Madu disapu pada ayam selepas diperap

CARA MEMASAK

Bakar didalam FlavorWave Oven Turbo Halogen Convection Oven 12L 
selama 45 minit dengan suhu 200'c

Senangkan???? selamat mencuba...



oh ya sebelum terlupa LAZADA ADA CONTEST UNTUK SEMUA BLOGGER JOM JOIN CONTEST


klik banner untuk join contest

Share this article :

+ ulasan + 2 ulasan

22 Mei 2017 9:47 PG

wow sedapnya

27 Mei 2017 5:07 PTG

That looks yummy! Saya tak berani bakar seekor ayam... selalu potong kecil-kecil, instead a whole chicken/.

Catat Ulasan

Pengikut

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. lawak santai aje - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger