2017 - lawak santai aje
LAWAK :
Recent Posts

Give Away Topup by Makbapakkauhijau

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 20/8/2017
Khamis, 17 Ogos 2017

Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com






Assalamualaikum dan salam sejahtera


Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 10 Ogos 2017 sehingga 11.59 malam 30 Ogos 2017. Menawarkan pelbagai hadiah yang lumayan dan menarik untuk dimenangi oleh para peserta.
Semua blogger dijemput untuk menyertai giveaway ini.

Syarat - syarat :-
  • Follow Blog Sponsor 

  • Like Fanpage 

  • Add To Circle Sponsor 
  • Follow Instagram Sponsor  

  • Follow Twitter Sponsor 
  • Buat entri bertajuk Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri. 
  • Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI



17 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 
 1 September 2017


Sekian , terima kasih




Rabu, 16 Ogos 2017

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY

klik banner untuk join
tamat pada 31/8/2017

ATIEHILMI.COM FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 22/8/2017

Isnin, 14 Ogos 2017

Giveaway Preloved Comic By Elsaalicious

Giveaway Preloved Comic By Elsaalicious
Giveaway Preloved Comic By Elsaalicious

Senarai Hadiah Giveaway Preloved Comic By Elsaalicious

Tempat Pertama
3 Komik Lawak Kampus (Jilid 13, 14 & 15)

Tempat Kedua
2 Komik Lawak Kampus (Jilid 20 & 21)

Tempat Ketiga
1 Komik Lawak Kampus (Jilid 18)

Tempat Keempat
1 Komik Lawak Kampus (Jilid 25)

Saguhati
Bloglist Selama Sebulan X 10 Pemenang

Wah seramai 17 Pemenang Elsa cari. Apa tunggu lagi? Jom join

Okay Bismillah. Klik banner untuk join
Jumaat, 11 Ogos 2017

Planner Giveaway by Eeca Shyaa

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 31/8/2017

SULAMAN COMEL MERDEKA CONTEST

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 31/8/2017

Khamis, 10 Ogos 2017

Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com



Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com bermula dari saat ini sehingga 11.59 malam 14 Ogos 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 5 pemenang bertuah dicari dan akan menerima RM10 setiap seorang.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 14 Ogos 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 21 Ogos 2017.

** sila klik pada banner untuk join segmen ini.....

GA : Jom Menang Barangan Lazada Bernilai RM20 by S.K.

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 31/8/2017



Barang yang ingin saya dapatkan dari LAZADA jika menang 

DIY Kinetic Space Sand With Colors (2kg) Theme Wooden Toy Building Blocks Puzzle milk lego rc games bricks (Sand)  

RM 19.90
harga dah diskaun tu.. tengah offer nih... huhuhuhu
harga asal RM64.. 
Rabu, 9 Ogos 2017

Merdeka Giveaway By penselduabee.blogspot.com

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 31/8/2017


Selasa, 8 Ogos 2017

Instant Shawl Giveaway by Mamapipie

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 20/8/2017


Chocolate Fan Giveaways by Sii Nurul

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 15/8/2017

Giveaway Tudung Preloved Halfmoon by Hajra ciklapunyabelog.blogspot.my

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 16/8/2017




Baju Raya : Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest


Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/)that will take place from May 19 to 30 June (where you can find special discounts up to 90%!). 


3. Week Three Contest: //HAPPENING NOW! 

Theme: Looking Good & Beautiful 

 Contest period: 9 June 2017 – 19 June 2017 
 Title of the article: Any title related to the Article 

a. What's your color theme for this Raya? 
 Tahun ni tema baju warna KELABU


b. Share your outfit details for this Raya 
Baju Melayu dan baju kurung
Berposing dengan baju baru yang baru siap jahit... hehehe

c. What outfit/clothes would you like to buy on Lazada’s platform for this Raya? 

Baju untuk raya dah ada.. baju kurung dengan baju melayu.. tinggal KASUT untuk jalan-jalan.. hehehe.. 
jengok-jengok lazada ada promosi ...
hurrrrmmmm ...
antara barang yang aku berkenan kat LAZADA


UNTUK AKU
KASUT U Olympiss Polo 7002-01 Men Shoes • Kasut Lelaki / Formal shoes - Black • Warna Hitam 
Klik gambar kalau berminat juga



UNTUK ISTERIKU
Monobo Signature Sara Lady Shoes (Navy)
Klik kat gambar kalau berminat juga


UNTUK ANAK PEREMPUANKU
Kasut U Ginna 705-01349 Children Girl Shoe (Kasut Budak Perempuan) / Sandal / Slipper (Selipar) Fuchsia (Fuchsia)
klik gambar kalau berminat juga


UNTUK ANAK LELAKI KU
Kasut U Ginna 704-00149 Children Boy Shoe (Kasut Budak Lelaki) / Sandal / Slipper (Selipar) - Black & Red (Hitam & Merah)  

klik gambar kalau berminat juga



LAZADA ADA CONTEST UNTUK SEMUA BLOGGER JOM JOIN CONTEST
klik banner untuk join contest
Jumaat, 16 Jun 2017

Menghias Rumah Untuk Raya 2017 - Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/)that will take place from May 19 to 30 June (where you can find special discounts up to 90%!). 

Hari raya bakal menjelma... waktu untuk menghias rumah sempena hari raya... Nasib baik Lazada ada promosi potongan hingaa 90%.... hahaha... idea dan perancangan kini menjadi lebih mudah

a. How are you decorating your house to be Raya ready? 

Memang tak sedia apa pun..  rumah bersepah betul... langsung takde konsep dan mood raya.. hehehe.. Takpe.. raya lambat lagi.. sempat lagi nak Shopping kat LAZADA nih.. 


b. Share your house decorating tips for this Raya 

tips untuk menghias rumah memang simple.. tak payah nak tema sangat.. yang penting langsir tu tukar baru.. perabot yang rosak ganti baru.. yang penting rumah bersih dan kemas


c. What kind of products (e.g., furniture) can you get on Lazada’s platform to help you decorate your house for this Raya? 





SG TAN Panaromic 1+2+3 Seater Wooden Sofa Set ( Cream )  

Sofa nampak macam patern lama.. tapi yang ini le yang orang rumah saya suka..senang tiap tahun nak tukar sarung cushionnya..




Pachira PrintedTulle Voile Door Window Curtain Drape Panel Sheer Scarf Valances

Langsir nak tempah dah tak sempat lagi.. beli yang dah siap aje.. mujur kat lazada ada jual.. cantik-cantik belaka



Sharp 60-inch UHD LCD TV with Easy Smart SHP-LC60UA440X

hehehe tv 60 inchi.. dah 3 tahun ngidamkan tv nih.. orang rumah tak setuju.. tapi harga kat Lazada nih gila murah ... harap dia setuju tahun nih..



130cm x 190cm: Medium Tatami Floor Carpet [Coffee Brown] 

pelengkap untuk lantai rumah.. karpet baru.


Rabu, 7 Jun 2017

Resepi Ayam Bakar Feveret untuk iftar



Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/)that will take place from May 19 to 30 June (where you can find special discounts up to 90%!). 
Hahaha.. Apa pulak kena mengena LAZADA dengan resepi AYAM BAKAR nih??????? hehehe.... Sabar.. sabar.. jangan kalut.. jap lagi aku SHARE RESEPINYA... tapi sebelum tu kenalah pi shopping kat LAZADA hik hik hik.. sebab resepi ayam bakar ni mesti gunakan alat nih baru le jadikkkkkkk.. 

ALAT YANG AKU MAKSUDKAN IALAH.....



FlavorWave Oven Turbo Halogen Convection Oven 12L  
klik kat gambar untuk view produk ini.....

resepi ayam bakar ni memang tak jadi kalau tak ada alat nih..

aku sambar oven nih kat LAZADA  minggu lepas.. 

sambar terus 2 biji oven tu.. hik.. hik.. hik.. satu untuk mak... satu untuk isteri..

dah beli tu kenalah cuba.. takkan simpan buat pusaka pulak.... MAKA.... inilah dia AYAM BAKAR FEVERET masak menggunakan..FlavorWave Oven Turbo Halogen Convection Oven 12L  


sewaktu proses pembakaran ayam... huhuhuhu.. maaflah gambar tak clear hehehehe.. saja kasi suspen rupa ayam bakar tu....

kelebihan memasak ayam bakar menggunakan oven ini ialah
1. ayam masak sekata
2. walaupun ayamnya besar ianya masak sampai ketulang
3. isi ayamnya tak kering.. berjus isinya

RESEPI AYAM BAKAR FEVERET

BAHAN-BAHANNYA 

AYAM SEEKOR (SEDERHANA BESAR)

BAHAN PERAPAN...
Bawang merah

Bawang putih
Serai
Halia
Garam dan Gula
Sedikit minyak
(semua bahan dikisar dan digaul bersama ayam-- perap dalam 1 hingga 3 jam)

Madu disapu pada ayam selepas diperap

CARA MEMASAK

Bakar didalam FlavorWave Oven Turbo Halogen Convection Oven 12L 
selama 45 minit dengan suhu 200'c

Senangkan???? selamat mencuba...



oh ya sebelum terlupa LAZADA ADA CONTEST UNTUK SEMUA BLOGGER JOM JOIN CONTEST


klik banner untuk join contest

Isnin, 22 Mei 2017

Giveaway Time by Aishah Badrulhisham

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 30/5/2017
Khamis, 18 Mei 2017

Win Calendar 2017 Frame in Blogger Contest Giveaway

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 6/6/2017

Giveaway CASH RM1000+ Mei 2017 by Emas Putih

GIVEAWAY TOP UP BY Blogbabyshambles

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 8/6/2017

Segmen: Blog Eyja Dot Com Carik Bloglist

klik banner untuk join segmen
tamat pada 12/6/2017

Birthday Giveaway By Cheese & Cincau

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 31/5/2017

Giveaway Pikachu Luggage Tag by KasihkuAmani

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 27/5/2017

"Anda suka tak kalau Sha buat Giveaway dan bagi hadiah buku? Kenapa?"

SUKA.... sebenarnya tak kisah le hadiah apa pun.. saya memang suka join giveaway..
Rabu, 17 Mei 2017

GIVEAWAY FREE NAME CARD BY BUSYRATAKIYUDIN

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 25/5/2017

Selasa, 16 Mei 2017

GIVEAWAY by BCSB : ROAD TO 100K VIEW

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 26/5/2017

Segmen 'I AM BLOGLISTED BY MRS PIP'


Khamis, 27 April 2017

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Assalamualaikum. Dengan rasa rendah hati Fiza menjemput semua pembaca blog Ourmemoria.my untuk sama-sama memeriahkan Giveaway yang dianjurkan sendiri oleh Fiza.
Copy dan klik banner untuk penyertaan
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya.
Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:
5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict
Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.

Terima Kasih Suria Amanda



Nampak tak buku notebook hijau yang cantik kebabooomm tu.. hehehehe

Ini lah hadiah yang aku dapat berkat kerajinan aku komen kat blog SURIA AMANDA

Blog SURIA AMANDA memberikan hadiah secara konsisten setiap bulan untuk pengomen pengomen yang paling banyak komen kat blog beliau.. Tiap bulan ada sahaja hadiah yang berbeza...

Korang kalau nak menang hadiah juga.. jomlah merajinkan diri mengomen kat blog SURIA AMANDA ..

Bulan nih SURIA AMANDA nak bagi perfume sebagai hadiah... best tu... JOM KITA BOOM BLOG SURIA AMANDA DENGAN KOMEN-KOMEN KAT ENTRY BELIAU...

Terima kasih SURIA AMANDA untuk hadiah yang amat berharga ni..
Jumaat, 21 April 2017

Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 18/5/2017

Rabu, 19 April 2017

GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR


GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR 


SOALAN UNTUK GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR

1. Berikan nama karakter POWERPUFF GIRLS
    Blossom, Buttercup dan Bubbles

2. Siapakah idola cilik (Malaysia) kepada POWFACTOR - POWERPUFF GIRLs?
    chef cilik Danish Harraz Abd Hafiz (dikenali sebagai Abang Danish)

3.Bilakah program POWFACTOR ini di tayangkan dan di mana akan di tayangkan?
    Jumaat 14, 21 dan 28 April 2017 dari jam 4 petang

4. Lengkapkan slogan ini "Saya ingin memenangi GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR kerana ....  anak-anak saya amat meminati powerpuff girls.. kalau dapat menang hadiah yang eksklusif tu, tentu mereka sangat-sangat gembira. Kegembiraan mereka adalah keutamaan saya..


klik BANNER untuk SERTAI



SYARAT-SYARAT GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR


1. Warganegara Malaysia

2. Jawab semua soalan diatas.

3. Buat satu entri blog yang bertajuk GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR dan jangan lupa sertakan jawapan di entri blog masing-masing ye.

4. Tinggalkan URL entri anda di ruangan komen entri ini.

5. Follow blog , G+ dan subscribe YouTube

6. Penyertaan GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR akan di tutup pada 28 April 2017 jam 11.59 malam (Jumaat)


HADIAH UNTUK GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR






2 pemenang dari FACEBOOK dan 2 pemenang dari BLOG ini di cari. Nak tahu ke apakah hadiah untuk KEMPEN POWFACTOR ini? Ha...hadiahnya agak ekslusif juga tau.

*4 set of Powerpuff Girls plush toys (Blossom, Bubbles, Buttercup)
*4 sets of UBS (Blossom, Bubbles, Buttercup)
*4 Powerpuff Girls notebook
*4 Powerpuff Girls stickers

Jom sertai ! Semoga Berjaya !

Selanjutnya untuk informasi, keterangan lanjut dan lain-lain pertandingan. Boleh lawati ke : Astro Circle website., www.PowerpuffYourself.com , CartoonNetworkAsia.com atau facebook.com/Asia.CartoonNetwork.








Selasa, 18 April 2017

Jom join Giveaway Jiakreatifelt!

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 27/4/2017

Mini Giveaway By Wawa

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 30/4/2017

GIVEAWAY SUNWAY LAGOON TICKET BY MIAMORZAFIRAH

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 11/4/2017
Isnin, 10 April 2017

HADIAH TOP KOMENTATOR BLOG SURIA AMANDA FEBRUARI

Novel Dalam Hati Ada Kasih

Hadiah ni aku terima sebagai salah seorang top komentator kat blog SURIA AMANDA.
Terima kasih SURIA AMANDA.

Korang kalau nak menang hadiah.. rajin-rajinlah komen kat blog Suria Amanda ni.. http://www.suriaamanda.com kerana penulis blog nih memang memberikan hadiah kepada top komentator kat blog beliau setiap bulan....
Setiap bulan hadiahnya berbeza.. Ini hadiah top komentator bulan February..
Jom ramai-ramai kita mengomen kat blog SURIA AMANDA.. Mana tahu kot anda juga boleh menang hadiah.
Rabu, 5 April 2017

Pengikut

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. lawak santai aje - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger