2017 - lawak santai aje
LAWAK :
Recent Posts

Terima Kasih Suria Amanda



Nampak tak buku notebook hijau yang cantik kebabooomm tu.. hehehehe

Ini lah hadiah yang aku dapat berkat kerajinan aku komen kat blog SURIA AMANDA

Blog SURIA AMANDA memberikan hadiah secara konsisten setiap bulan untuk pengomen pengomen yang paling banyak komen kat blog beliau.. Tiap bulan ada sahaja hadiah yang berbeza...

Korang kalau nak menang hadiah juga.. jomlah merajinkan diri mengomen kat blog SURIA AMANDA ..

Bulan nih SURIA AMANDA nak bagi perfume sebagai hadiah... best tu... JOM KITA BOOM BLOG SURIA AMANDA DENGAN KOMEN-KOMEN KAT ENTRY BELIAU...

Terima kasih SURIA AMANDA untuk hadiah yang amat berharga ni..
Jumaat, 21 April 2017

Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 18/5/2017

Rabu, 19 April 2017

GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR


GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR 


SOALAN UNTUK GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR

1. Berikan nama karakter POWERPUFF GIRLS
    Blossom, Buttercup dan Bubbles

2. Siapakah idola cilik (Malaysia) kepada POWFACTOR - POWERPUFF GIRLs?
    chef cilik Danish Harraz Abd Hafiz (dikenali sebagai Abang Danish)

3.Bilakah program POWFACTOR ini di tayangkan dan di mana akan di tayangkan?
    Jumaat 14, 21 dan 28 April 2017 dari jam 4 petang

4. Lengkapkan slogan ini "Saya ingin memenangi GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR kerana ....  anak-anak saya amat meminati powerpuff girls.. kalau dapat menang hadiah yang eksklusif tu, tentu mereka sangat-sangat gembira. Kegembiraan mereka adalah keutamaan saya..


klik BANNER untuk SERTAI



SYARAT-SYARAT GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR


1. Warganegara Malaysia

2. Jawab semua soalan diatas.

3. Buat satu entri blog yang bertajuk GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR dan jangan lupa sertakan jawapan di entri blog masing-masing ye.

4. Tinggalkan URL entri anda di ruangan komen entri ini.

5. Follow blog , G+ dan subscribe YouTube

6. Penyertaan GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR akan di tutup pada 28 April 2017 jam 11.59 malam (Jumaat)


HADIAH UNTUK GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR






2 pemenang dari FACEBOOK dan 2 pemenang dari BLOG ini di cari. Nak tahu ke apakah hadiah untuk KEMPEN POWFACTOR ini? Ha...hadiahnya agak ekslusif juga tau.

*4 set of Powerpuff Girls plush toys (Blossom, Bubbles, Buttercup)
*4 sets of UBS (Blossom, Bubbles, Buttercup)
*4 Powerpuff Girls notebook
*4 Powerpuff Girls stickers

Jom sertai ! Semoga Berjaya !

Selanjutnya untuk informasi, keterangan lanjut dan lain-lain pertandingan. Boleh lawati ke : Astro Circle website., www.PowerpuffYourself.com , CartoonNetworkAsia.com atau facebook.com/Asia.CartoonNetwork.








Selasa, 18 April 2017

Jom join Giveaway Jiakreatifelt!

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 27/4/2017

Mini Giveaway By Wawa

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 30/4/2017

GIVEAWAY SUNWAY LAGOON TICKET BY MIAMORZAFIRAH

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 11/4/2017
Isnin, 10 April 2017

HADIAH TOP KOMENTATOR BLOG SURIA AMANDA FEBRUARI

Novel Dalam Hati Ada Kasih

Hadiah ni aku terima sebagai salah seorang top komentator kat blog SURIA AMANDA.
Terima kasih SURIA AMANDA.

Korang kalau nak menang hadiah.. rajin-rajinlah komen kat blog Suria Amanda ni.. http://www.suriaamanda.com kerana penulis blog nih memang memberikan hadiah kepada top komentator kat blog beliau setiap bulan....
Setiap bulan hadiahnya berbeza.. Ini hadiah top komentator bulan February..
Jom ramai-ramai kita mengomen kat blog SURIA AMANDA.. Mana tahu kot anda juga boleh menang hadiah.
Rabu, 5 April 2017

1st Giveway By FWS

klik banner untuk join giveaway
Isnin, 3 April 2017

Mystery Contest by Butik Julita Anje

I Love Blogging With Sis Hawa & Her Sponsors

klik banner untuk join giveaway

Giveaway by Hanis Masturina

klik banner untuk join giveaway

Jumaat, 31 Mac 2017

#1 Giveaway by The Aaisy

klik banner untuk join giveaway


#AzieAzifJejakJepun Giveaway

klik banner untuk join giveaway


Khamis, 30 Mac 2017

Lazada Malaysia Big Baby Fair

 Lazada's Big Baby Fair that will take place from March 27 to 2 April (where you can find special discounts up to 85%!)

jom ramai-ramai kita terjah lazada.. ada Big Baby Fair sedang berlangsung..... huhuhuhuhu ada diskaun sehingga 85%
bermula 27 mac hingga 2 April nih..

kepada semua blogger pula ada contest yang berlangsung sempena kempen nih.. jom kita join contest nih sama-sama.
Ada 6 Pemenang yang bertuah akan dipilih.

How to Join – Lazada Big Baby Fair Blogger Contest
Each contestant (blogger) has to write a post and answer these questions on his/her blog post: 

a. What is your favourite brand of diapers for your baby (or future baby)? 
b. What is your favourite choice of baby formula for your baby (or future baby)? 
c. Choose 1 product from Lazada Malaysia you'd like to get for your children (or future children). 

a. What is your favourite brand of diapers for your baby (or future baby)? 
hurmmm.. dari anak pertama dulu hingga anak dah tiga.. saya memang guna jenama Huggies sahaja.. Anak saya selesa dengan jenama nih.. kalau guna jenama lain kelengkang anak kerap melecet. Dengan HUGGIES anak saya tidak mengalami ruam atau melecet.


b. What is your favourite choice of baby formula for your baby (or future baby)? 
Saya memilih susu formula Dutch lady untuk anak saya


c. Choose 1 product from Lazada Malaysia you'd like to get for your children (or future children).
Produk yang saya nak dari lazada untuk anak saya... haaaaa.. produk ni memang dah ada dalam wishlist saya. saya memang nak beli cuma belum berkesempatan .. produk itu ialah
Lego Nexo Knights 70348 Lance's Twin Jouster  

Fattah Anas 2nd Birthday Giveaway

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 9/4/2017

Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza

klik banner untuk join giveaway


Selasa, 28 Mac 2017

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco

klik banner untuk join


borjr330@gmail.com

COMING SOON IRON MAN 4


Isnin, 27 Mac 2017

Uyul Rosli 1st Giveaway

klik banner untuk join
tamat pada 24/3/2017
Isnin, 20 Mac 2017

SUATU HARI DI PASAR RAYA


Sabtu, 18 Mac 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

klik banner untuk join contest
Aku nih memang malas nak buat entri panjang-panjang.. tapi tengok contest ni macam simple.. pemilihan pemenang pun Random aje.. yang bestnya lagi ramai join contest nih lagi banyak hadiah yang di tawarkan.. huhuhuhu.. jom ramai-ramai kita join .. klik aje banner tu kalau nak join
tamat pada 23/3/2017

SYARAT-SYARAT CONTEST NIH
Each contestant (blogger) has to write a post and answer these questions on his/her blog post: 

a. What do you love about Lazada Malaysia? 
b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 
c. How do you think Lazada Malaysia can improve? 
d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 


a. What do you love about Lazada Malaysia? 

Apa yang aku suka tentang lazada ni? dah tentulah kerana pilihan serta tawaran produk dan barangan yang pelbagai.. memenuhi selera dan permintaan aku yang pelbagai.. cara pembayaran mudah.. penghantaran yang cepat dan ketepatan barang yang di pohon..
antara barangan yang aku pernah beli kat lazada ialah
b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 

berikut 3 barangan pilihan yang ada kat wishlist aku yang aku cadang nak beli dalam masa yang terdekat.







c. How do you think Lazada Malaysia can improve?

sebenarnya pada aku lazada dah cukup sempuna.. kalau nak improve pun pada komen-komen dan review negatif.. hurmm perlu tapisan sikit.. kadangkala review yang terlalu negatif buat aku takut untuk membuat order barangan tersebut.

d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 
Selamat harijadi kepada lazada untuk ulang tahunnya yang ke 5
semoga kekal cemerlang dan unggul dalam membekalkan perkhidmatan ini.
aku memang sayang betul kat lazada nih..

Jumaat, 17 Mac 2017

SELAMBA


Giveaway March by herneenazir.com

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 26/3/2017

Khamis, 16 Mac 2017

ADA MESEJ DARI AWEK


PENCARIAN BLOGLIST APRIL - JUN 2017

klik banner untuk join
7/3/2017 - 30/3/2017
Rabu, 15 Mac 2017

MASALAH SELESAI


IRON MAN YANG PANDAI MASAK


Selasa, 14 Mac 2017

Blog Giveaway by RII

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 1/4/2017

Isnin, 13 Mac 2017

GPS


KOREK HIDUNG


Ahad, 12 Mac 2017

DO IT YOURSELF


Sabtu, 11 Mac 2017

Marching March Giveaway

MARCHING MARCH GIVEAWAY

MARCHING MARCH GIVEAWAY 10hb-30hb March 2017



JOIN MARCHING MARCH GIVEAWAY :

1. Tulis entry dengan tajuk MARCHING MARCH GIVEAWAY
2. ikuti syarat lain seperti entry SINI.
3. Letakkan link entry korang di SINI.


Jumaat, 10 Mac 2017

STAFF BERAK


CAWAN TAK CUKUP BESAR


Rabu, 8 Mac 2017

Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com



Giveaway Fridge Magnet Padang Besar bermula saat ini dari hari ini, 6 hingga 13 Mac 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.

Kisahnya di SINI.


Siapa nak ole-ole dari Padang Besar? Ada 30 fridge magnet berbentuk selipar pelbagai warna.  Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia Liana ya...

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 13 Mac 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Mac 2017.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...
Selasa, 7 Mac 2017

My Birthday Giveaway Mac 2017

klik banner untuk join giveaway

PENAT BERATUR?


Isnin, 6 Mac 2017

KELUAR DUIT KAT ATM


Ahad, 5 Mac 2017

BERHENTI DI LAMPU MERAH


Sabtu, 4 Mac 2017

Pengikut

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. lawak santai aje - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger